Hulp bij het bestrijden of voorkomen van mollen

SPOED? DIRECT CONTACT VIA 06 22 80 20 13

  • 24/7 bereikbaar bij spoedgevallen
  • EVM gediplomeerd personeel
  • Zowel particulieren als zakelijke markt
  • Veel kennis op het gebied van bestrijding en preventie
  • Kwaliteit en service gericht

Plaag voor gazons en bloembedden

Een mol leeft solitair in een eigen gangenstelsel wat een oppervlakte van 400m2 kan beslaan. Hun graafsnelheid kan oplopen tot wel vier meter per uur. Een mol graaft gangen direct onder het oppervlak. Bij voorkeur in humusrijke grond waarin veel wormen voorkomen én waar de grondwaterstand niet al te hoog is. Mollen kunnen een plaag vormen en veel schade aanrichten aan gazons en bloembedden. Daarnaast beschadigt hun gegraaf de wortels van jonge planten en brengt stenen omhoog.

Leefgewoonte mollen

De natuurlijke habitat van mollen is het bos, maar ze voelen zich ook op hun gemak in tuinen, grasland of bouwland. Mollen krijgen tot zeven jongen per nest en wanneer zij volwassen zijn, graaft ieder een eigen tunnelnetwerk. Mollen eten voornamelijk wormen en vullen dit dieet aan met insecten en larven. Mollen hebben een slechte stofwisseling en moeten elke dag hun eigen gewicht aan voedsel eten, wat de grond arm aan wormen maakt. Mollen slaan geen lichaamsvet op, dus moeten zij de hele winter dooreten. Zij zijn het meest actief in de herfst en het vroege voorjaar.

Bestrijding van mollen

Er zijn geen manieren om te voorkomen dat mollen uw tuin binnentreden. Het enige dat men kan doen is het probleem uit de weg helpen zodra het zich voordoet. Mollen kunnen wij bestrijden door klemmen, ook wel ritten genoemd, in de goed belopen mollengangen te plaatsen. Deze ritten verwijderen wij nadat de mol is gevangen. Ook kunnen wij, in plaats van mollenklemmen plaatsen, mollen vergassen met mollentabletten op basis van foforwaterstof.

Neem vrijblijvend contact met ons op